Röviden az allergiáról és egy készülék, amely segíthet a tünetek enyhítésében

2

Posted by Barkacsonline.hu | Posted in Allergia | Posted on 17-04-2012

Címkék: ,

Az allergia okai és tünetei

Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb.

Az allergia tünetei a kiváltó októl és a szervezet reakciójától függően számos formában jelentkezhetnek. Pollen allergia esetén az orr és a szem nyálkahártyájának a gyulladása a legjellemzőbb tünet, más néven a szénanátha, vagy allergiás nátha. Súlyos esetben a szervezet akár allergiás rohammal is reagálhat a szervezetbe került allergén anyagra. Az allergia legterjedelmesebb, régóta ismert formája a szénanátha, azaz az allergiás nátha, mely orr és a szem nyálkahártyájának gyulladásával jár. Az első agresszív polleneket tavasszal a mogyoró, az éger, a szilfélék, majd később a nyár, nyír, a bükk, a fűz és a tölgy bocsátja ki. A kora nyári tüneteket leginkább a fűfélék pollenjei (perje, pázsit), és a különféle gabonák okozzák. A késő nyári allergiát először a lándzsás útifű, a fekete üröm, majd hazánkban legelterjedtebb parlagfű okozza. A parlagfű allergia. a virágzással együtt július végén, augusztus elején jelentkezik és hatásával a kezdeti fagyokig kell számolni. A parlgafű pollenjét a legagresszívabb allergénnek tartjuk, mert a legsúlyosabb tüneteket okozza.

A tünetek nagymértékben változnak attól függően, hogy milyen szervben történik az allergiás reakció. Így azok az allergének, melyek levegő által terjednek (mint például a pollen vagy az atkák) a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák. Ilyen a szénanátha (allergiás rinithis), mely az orrnyálkahártya megvastagodását, orrváladékozást, tüsszentést, a szem irritációját, könnyezést okoz. Ha az allergén bekerül a tüdőbe, asztmás tüneteket is okozhat: nehézlégzés, köhögés, sípolás (wheezing). Ha az allergén az emésztőrendszerbe kerül a következő tünetek jelentkezhetnek: hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy az urticaria bőrpírrel, duzzadással járnak.

Súlyosabb esetekben a reakció nem marad lokalizált és az egész szervezetre kiterjed, ún. anafilaxiát okozva. Ebben az esetben az immunsejtekből rövid időn belül nagy mennyiségű kémiai mediátor szabadul fel, ami sokkos reakcióhoz vezet. Ez az állapot, kezelés nélkül (esetenként kezeléssel is) halálhoz is vezethet.

Az allergia kezelésében nagy szerepet játszik a megelőzés, ami az allergének kerülését jelenti.

Egy lehetséges segítség a tünetek enyhítésében

Allergia, asztma, szmog elleni Airbutler légtisztító készülék

Allergia, asztma, szmog elleni Airbutler légtisztító készülék

Most fellélegezhetsz! Airbutler Légtisztító készülék most 75 000 Ft+Áfa helyett, csak
40 000 Ft+Áfa!

Az Airbutler légtisztító készülék (típus:Xj3000B) allergia, asztma házi por, szmog, ellen. A készülékbe beépített vezető technológia gyakorlatilag minden típusú szennyeződés ellen védelmet nyújt, mind cigarettafüst, városi szmog, kellemetlen szagok, pollenek és baktériumok. Alkalmas 70 m2 alapterületű vagy 240 m3 mennyiségű légtér szennyeződésmentesítésére.
Eredeti ár: 75 000 Ft+Áfa
Kedvezményes ár: 40 000 Ft+Áfa azaz bruttó 50 800 Ft
Írj nekünk, hívj minket:
Tel: +36/20 573-19-96
Mail: legtisztitas@index.hu
Online rendelés a Barkácsonline Webáruházban