Új rendelet a bozótvágók vágóeszközeiről

0

Posted by Barkacsonline.hu | Posted in bozótvágó, Fűkasza, Kertigép, Lombszívó | Posted on 26-03-2012

A benzinmotoros kézi bozótvágókhoz csak a gyártói vágóeszközöket lehet alkalmazni, az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Még 2008 szeptemberében a svéd hatóságok arról tájékoztatták a többi tagállam hatóságait és az Európai Bizottságot, hogy idegen gyártók számos, bozótvágóhoz való, cséphadaró típusú vágófeltétet hoztak forgalomba. Ezek a feltétek a motor forgatta forgó fejhez kapcsolódó, két vagy több fémrészbÅ‘l – például láncból, késbÅ‘l vagy kefébÅ‘l – állnak. A svéd hatóságok megítélése szerint ezek a cséphadaró típusú vágófeltétek veszélyesek.

Két évvel később az Egyesült Királyság hatóságai egy két láncból álló, bozótvágóhoz való, cséphadaró típusú vágófeltét által okozott halálos balesetről számoltak be. Egy ilyen vágófeltéttel felszerelt bozótvágó használata közben az egyik láncszem kirepült, és halálosan megsebesített egy közelben tartózkodót.

Erre lépett az Európai Bizottság, és idén januárban határozatban tiltotta meg az ilyen eszközök forgalmazását. Az indok: a gépekhez adott védőborítás nem tud ellenállni a nagy erővel kirepülő, nem rendeltetésszerű vágóalkatrészeknek. Ennek a határozatnak felel meg Magyarország a készülő rendelettel.

forrás: index.hu

AutoTune bevezetése a Husqvarna láncfűrészeknél

0

Posted by Barkacsonline.hu | Posted in Kertigép, Láncfűrész | Posted on 12-03-2012

Címkék: ,

A láncfűrész motor beállítása az AutoTune egységgel mindig optimális. A porlasztó beállításokat (magas, alacsony, üresjárati) automatikusan vezérli egy mikroprocesszor.
Az AutoTune a mindenkori optimális motorteljesítménnyel növeli a termelékenységet. Nem kell időt tölteni a porlasztó beállítással.

Husqvarna 555 AT (Auto Tune) motorfűrész

Az AutoTune a következőket kompenzálja:

  • KülönbözÅ‘ üzemanyag típusok
  • Tengerszint feletti magasság
  • HÅ‘mérséklet
  • Páratartalom
  • EltömÅ‘dött levegÅ‘szűrÅ‘ (levegÅ‘szűrÅ‘ kompenzálással együtt)

Auto Tune technológiával felszerelt Husqvarna láncfűrészek:

AutoTune
Auto Tune bemutató anyag (angol nyelvű ppt)
Auto Tune bemutató videó (angol nyelvű)

forrás: Husqvarna Magyarország Kft.